CV INSTALLATIE ONTLUCHTEN EN BIJVULLEN

Gepost door E 01-10-2012 0 Opmerking(en) Tips en Trucs,

ONTLUCHTEN EN BIJVULLEN van de CV INSTALLATIE

 

Veel storingen aan de centrale verwarming worden veroorzaakt door een tekort aan water of teveel aan lucht in het systeem.

 

Ontluchten, zo werkt het:

 1. Trek de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact.
 2. Draai alle radiatorkranen van de radiatoren helemaal open.
 3. Na een half uur kunt u beginnen met ontluchten door de ontluchtingsventielen van de radiatoren één voor één open te draaien met de ontluchtingssleutel.
 4. Houd een bakje of doek bij het ventiel, want u moet de ventielen openhouden totdat er (in plaats van lucht) water uitstroomt
 5. Voor uw veiligheid is het verstandig om de stekker van de CV-ketel eruit te trekken (vergeet niet de stekker na het ontluchten weer in het stopcontact te doen).

 

Steek daarna de stekker van de ketel weer in het stopcontact.

 

Het kan zijn dat u hierna ook de installatie moet bijvullen, omdat de druk te laag is.

 

Bijvullen, zo werkt het:

 1. Op uw CV-ketel zit een drukmeter. Staat de wijzer op 1 Bar of minder, dan moet er water bij.
 2. Draai alle radiatoren open met de kamerthermostaat op de laagste stand.
 3. Trek de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact.
 4. Sluit de vulslang aan op de waterkraan nabij het vulpunt. Draai de waterkraan iets open, zodat de slang geheel gevuld is met water. Sluit daarna de slang aan op het vulpunt.
 5. Draai dan de vulkraan open en daarna de waterkraan. Vul de CV bij tot de drukmeter op 1½ tot 2 Bar staat.
 6. Draai eerst de waterkraan dicht en daarna de vulkraan, haal vervolgens de vulslang eraf (let op, hier kan nog water uit stromen) en doe de stekker weer in het stopcontact.

 

Nog een paar tips:

Houd de ruimte om uw CV-ketel heen schoon en opgeruimd, zodat de ketel bereikbaar is voor uzelf én de onderhoudsmonteur. Voorkom brandgevaar. Leg geen spullen of materialen bovenop de CV-ketel. Als er een kast of andere behuizing om uw CV-ketel zit, zorg dan dat er voldoende ventilatie is zodat de CV-ketel niet oververhit raakt.

Het ontluchten en bijvullen van de cv installatie is geheel op eigen risico en installatieproducten.nl is nimmer aansprakelijk voor enige schade en/of lekkage na het volgen van deze handleiding.

Wij raden u aan om het door een deskundige te laten doen.

 

Laat een opmerking achter