Nieuwe Siemens vorst beveiligingsthermostaten

Gepost door E 10-11-2014 0 Opmerking(en) Nieuwe producten,

Voor luchtzijdige vorstbewaking in ventilatie- en luchtbehandelinginstallaties introduceert Siemens een nieuwe generatie vorstbeveiligingsthermostaten.

De vorstbeveiligingsthermostaten worden toegepast bij warmwater-luchtverwarmers met bevriezingsrisico veroorzaakt door koude binnenstromende buitenlucht in het luchtkanaal. Waar ventilatoren moeten worden uitgeschakeld, verwarmer-afsluiters geopend, pompen ingeschakeld, luchtkleppen gesloten, of waar andere acties nodig zijn om bevriezing van de verwarmer te voorkomen en/of waar een alarmmelding moet worden gegeven; de nieuwe vorstbeveiligingsthermostaat is hier uitermate geschikt voor.

 

Snelle controle en inbedrijfstelling
De producten voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving ten aanzien van Restriction of Hazardous Substances (RoHS) en lossen de inmiddels 15 jaar oude en succesvolle vorige serie af. De nieuwe thermostaten onderscheiden zich door snelle controle en inbedrijfstelling, dankzij weergave van de actuele status op het display. Installeren is tijd- en kostenbesparend door snelle aansluiting met veerklemmentechniek.

 

Unieke kenmerken

  • 0-10V uitgang voor directe besturing van afsluiter servomotor of regelaar. Hiermee kan de afsluiter al worden geopend voordat de vorstthermostaat daadwerkelijk uitschakelt. Dit voorkomt veelal echte uitschakeling en herhaaldelijk opstarten van de luchtbehandelingskast;
  • Vorstbeveiligingsthermostaat capillair en diafragma, verzamelt de laagste temperatuur die voorkomt over een lengte van minstens 250 mm van de capillaire buis;
  • Vorstbeveiligingsthermostaat werkt bij een omgevingstemperatuur van de behuizing van -15 °C tot +60 °C.

De nieuwe vorstthermostaten serie QAF64..-J vormen een 1:1 vervanging ten opzichte van de oude serie in functionaliteit, elektrische aansluiting en montage in bestaande situaties. De capillairlengte blijft beschikbaar in twee maten, te weten 200 en 600cm.

 

Laat een opmerking achter